Veterinæren avslører hva kjæledyr gjør rett før de «krysser over». Det han sa får alle til å gråte.

Kjæledyrseiere er stolte av omsorgen og kjærligheten de gir sine dyre(bare) venner. De vil gjøre alt de kan for å gjøre kjæledyrene fornøyde, og sørge for at de får den beste maten, massevis av leker og mye oppmerksomhet. Men når det er på tide å si farvel, avslører veterinærer at mange glade kjæledyrforeldre svikter sine kjære.

Noen veterinærers emosjonelle meldinger har spredt seg viralt på nettet etter at en katteeier twitret en samtale hun hadde med veterinæren sin.

Jessi Dietrich har en katt som heter Rick. Hun forklarer at katten hennes nesten døde av en UVI-blokkering i fjor – en akuttoperasjon reddet livet hans. Men som følge av operasjonen får han infeksjoner regelmessig. Han har ikke vondt av dem, sier Jessi, men han må gå til veterinæren noen ganger i måneden for regelmessige kontroller.

En dag snakket hun med veterinæren til Rick og spurte ham hva som er den tøffeste delen av jobben hans.

Hun tvitret det han sa:

«Spurte veterinæren min om hva som var det vanskeligste med jobben hans, og han sa at når han må avlive et dyr, vil 90 prosent av eierne faktisk ikke være i rommet når han injiserer dem. Så dyrets siste øyeblikk er vanligvis at de febrilsk ser seg rundt etter eierne sine, og for å være ærlig, det knuste meg.

Og av denne grunn kommer jeg bokstavelig talt til å vugge [katten] Rick når hans tid er inne, med alle favorittlekene hans og et uendelig antall øremassasjer, uavhengig av hvor fortvilet jeg er.

Mente ikke å knuse alles hjerter, jeg ville bare øke bevisstheten! Jeg er så lei meg.»

Siden har mer enn 100 000 mennesker retweetet hennes sterke budskap. Det skulle raskt nok vise seg at Jessis veterinær ikke var alene om å ha observert den hjerteskjærende sannheten.


Hillcrest veterinærsykehus var enig og delte det en dyrlege skrev om å forlate kjæledyr alene med fremmede i deres siste øyeblikk:

«Når du eier et kjæledyr er det nesten uunngåelig at kjæledyret ditt dør før du gjør det. Så når/hvis du må ta kjæledyret ditt til veterinærkontoret for en human, smertefri avslivning, vil jeg at dere alle skal vite noe. Du har vært sentrum i deres verden gjennom HELE DERES LIV!

Kanskje er de bare en liten del av ditt, men alt de kjenner til er deg som familie. Det er en [hard] avgjørelse/dag/tid/hendelse hver gang, det er ingen argumenter mot det, og det er knusende for oss som mennesker å miste dem. Men vær så snill, jeg ber deg, IKKE FORLAT DEM.

Ikke få dem til å gå fra liv til død i et rom med fremmede på et sted de ikke liker. Det dere folk trenger å vite som de fleste av dere ikke gjør, er at DE SØKER ETTER DEG NÅR DU ETTERLATER DEM!»

dyr avlives
En annen dyrlege svarte også på Jessis tweet med å avsløre hva som skjer på klinikken hennes, noe som virker som en mildere måte å nærme seg det emosjonelle øyeblikket.

«Jeg jobber i skranken på en veterinærklinikk. Jeg vil si at 80 % av eierne ønsker å være der! Men vi gir dem en injeksjon for å gjøre dem søvnige først (i utgangspunktet kirurgisk bedøvet), så overgangen blir så mye jevnere. Og når eiere ikke ønsker å være en del av selve dødshjelpen, blir de værende gjennom sedasjonsdelen, så i det minste er de med dem til de sovner. Gjør alt så fredelig (så fredelig som det kan være, antar jeg).

Det knuser hjertet mitt når familiene drar, men når de gjør det, har vi legen og noen assistenter i rommet som snakker med dem og sørger for at de blir elsket når de krysser over.»

Det er trist det de avslører, men det er ord enhver kjæledyrelsker bør ta til seg.

DEL disse meldingene med venner og familie slik at de kan huske dette når den tid kommer.