Hans modige valg trollbinder hele juryen – slik har de ALDRI hørt denne klassikeren.

Å ta fatt på en Bruce Springsteen-låt under en talentkonkurranse er ikke for hvem som helst – du skal ikke bare være ganske flink (forhåpentligvis), men også faktisk riktig mengde tøff.

Men man kan trygt si at 25 år gamle Jørgen Dahl Moe fra Andebu i Sandefjord hadde det som trengtes av både guts og talent da han nylig opptrådte som deltaker i The Voice – og for en uforglemmelig opplevelse dette skulle bli.

Jørgen skulle nemlig ta fatt på klassikeren «Dancing in the Dark» – en låt utgitt av Bruce Springsteen i 1984, som raskt ble en av hans aller største hitter.

Alle som kjenner originalsangen til «The Boss», vet at den er oppstemt, lystig og stemningsrik. Men Jørgen valgte å gjøre sin helt egen tolkning av låten.


Resultatet ble en langt roligere og mer nedstemt versjon som i sterkere grad får frem følelsene som man kan tenke egentlig ligger bak låtteksten. Jeg har i hvert fall blitt nødt til å revurdere budskapet og betydningen av teksten, etter Jørgens slående fine fremføring.

Hans beherskede og rolige stemme og kontroll fikk frem tårene i flere publikummere (og selvsagt også Matoma!) Ingen tvil blant én eneste dommer – ALLE snudde seg for å se på! Og etter endt opptreden hadde de bare lovord å komme med:

– Kompis, dette var helt j**** magisk, sa Yosef Wolde-Mariam.

– Lett topp 3 av det beste jeg har sett på The Voice noen gang, kunne Espen Lind fortelle.

– Mange der ute er ekstremt flinke til å synge, til å tolke ting, sa Ina Wroldsen, og fortsatte: Men så har du de som bare er helt ekte. Og du tar en låt og snur om på hele meningen, og det er det veldig få musikere og vokalister som klarer å gjøre. Og sånt forstår jeg meg på, så jeg har skikkelig lyst til å jobbe med deg.

Nedenfor kan du selv oppleve Jørgens «Dancing in the Dark», som ifølge Matoma var «helt magisk».


Hvis du tror dine venner vil verdsette denne fornyede versjonen av klassikeren like mye som du gjorde…

↓ DEL via blå Facebook-knapp ↓