Herreløs hane vandrer inn i familiens hus og bestemmer at han bor der nå!

«En morgen hadde vi døren åpen slik at hundene skulle komme inn, så så vi opp og der sto han i stuen.»

Det skjedde i starten av september at Chaz Sanders og hennes familie skulle få seg en stor overraskelse.

«Det var en typisk morgen for oss, vi lot døren være åpen så hundene våre kunne gå litt fritt. Plutselig så sto det en hane i hagen vår,» forteller Chaz.

Hun sier videre «våre nærmeste naboer er ca 3 km unna, så hvordan hanen har kommet til oss er et lite mysterium i seg selv.»

Hanen, som fikk navnet Ronnie, holdt litt avstand den første tiden. Etter noen dager ble han mer komfortabel og bestemte seg for at dette skulle bli hans nye hjem. Plutselig så sto han inne på stuen deres.

Familien hadde ingen intensjoner før om å skaffe seg en hane, men etterhvert som de ble kjent med Ronnie, ble de utrolig glad i han. Etterhvert så gikk det opp for familien, at det var skjebnen som brakte dem sammen.

«Det var kjærlighet ved første blikk,» sier Chaz. «Jeg har vokst opp med dyr rundt meg, men det er første gang jeg har en type fugl. Han er som en hund – elsker oppmerksomhet og tripper etter oss hvor enn vi går.»

Fra før av har familien to hunder, Addy og Merle, som raskt godtok Ronnie som sin nye bror. Hanen Ronnie har fått frie tøyler og gjør akkurat hva han vil i sitt nye hjem. Det viste seg at Ronnie var ikke en som likte regler – han ville heller skrive sine egne regler.

«Han er nokså sta, men definitivt veldig lojal for en hane å være,» forteller Chaz. «Han er en diva og oppfører seg som en tenåring. Hvis han ikke får viljen sin skriker han, men han gjør som regel hva vi sier – ikke med det første, men alltid til slutt.»

Ronnie er spesielt glad i å være oppe i høyden, som ikke alltid er like lett for familien. Noen av hans favorittsteder er blant annet lysekronen og takviften. Selv om han kan oppføre seg som en hund, er han fortsatt en hane – og hyler ut i de tidligste morgentimene.

Da familien bestemte seg for å adoptere Ronnie, valgte de å skaffe seg flere kyllinger på gården, som kunne holde Ronnie med selskap. Familien har ikke noe erfaring med fugler fra før, men nå har de hele fem fugler i sitt hjem.

Ingen vet fortsatt hvor Ronnie kom fra eller hvorfor han valgte å spasere inn i hagen deres. Chaz og hennes familie er uansett sikre på at de kunne ikke vært foruten Ronnie. «Dette var rett og slett skjebnen som brakte ham til oss,» avslutter Chaz.

Loading...