Han oppdro gorillaen som en sønn og satte ham fri. 5 år senere, ser han ham mellom trærne…

Dyreelskeren Damian Aspinall startet en forening som gjenintroduserer fangede gorillaer tilbake til naturen. Da Damian møtte Kwibi, behandlet han ham som om det var hans egen sønn. Det var hjerteskjærende å slippe ham ut i naturen igjen, men han hadde ikke noe annet valg, av hensyn til gorillaens eget beste.

Fem år etter at Damian og Kwibi gikk hver sine veier, ble Damian advart mot å prøve å finne Kwibi igjen. Det ble sagt at Kwibi var blitt fiendtlig mot mennesker og hadde gått tilbake til sin primitive tilstand. Men Damian kunne ikke dy seg – han måtte gå inn i jungelen og prøve å finne ham.

Så skjedde det. Gjennom noen trær fikk Damian øye på Kwibi! Han gikk forsiktig ut av sin lille båt og gikk sakte mot gorillaen, uvitende om Kwibi ville huske ham, prøve å skade ham eller løpe vekk. Han satte seg ved siden av Kwibi og hørte det – «kjærlighetsgurglingen». En myk maling som betydde at Kwibi ikke bare husket ham, men var glad for å se ham. Han trakk sin surrogatfar nærmere og de to la seg i gresset sammen og matet hverandre med blader.

«Det var helt nydelig å se at båndet mellom oss var så sterkt», fortalte Damian.

Vennligst DEL denne hjertevarmende videoen.