Kamera filmer hva en eldre kvinne gjør når hun er hjemme alene, og det er hjerteskjærende

Alle skal vi bli gamle, men vi forestiller oss kanskje ikke hvordan livet vårt vil bli når vi er eldre. Og selv om vi gjør det en gang i blant, blir det gjerne ikke helt som vi så for oss likevel…

Som 98-åring har Mary Tony levd et langt liv og kan fortsatt gå på egenhånd, mens resten av helsen er i noenlunde god behold. Men som denne rørende videoen avslører, sliter hun ofte med ensomhet.

Mary bor alene, og har ikke det daglige samspillet med mennesker som hun ville hatt på et aldershjem eller hvis hun bodde sammen med familien.

Filmteamet, som kaller seg Voyager, bestemte seg for å følge Mary i hennes daglige rutiner for å få et innblikk i hvordan det er for noen på hennes alder å leve alene. Resultatet ble kortfilmen «Junk Mail», eller «Søppelpost» på norsk.

Mary har mye funksjonalitet og visdom om livet sitt, men det er fortsatt en vanskelig kamp å finne ut hvordan hun skal holde seg opptatt med noe å ta seg til.


Når filmteamet spør Mary hva hun føler om sin livssituasjon, svarer hun:

– Jeg har ikke noe imot det. Hva skal jeg gjøre? Hvor kan jeg gå? Jeg er alene.

Når hun har timer å fylle, sier hun at hun henter søppelposten sin.

– Vet du hva jeg gjør? Ikke le, men jeg får søppelpost. Jeg fjerner den. Og etter at jeg har fjernet den, river jeg den opp, legger den i en pose og gjør den klar til søppel.

Et sted hun elsker å gå, og som er en livslinje for henne, er eldresenteret. Der kan hun møte og sosialisere med andre, noe hun setter stor pris på. Så da et besøk ble organisert av eldresenteret i hjemmet hennes, ble hun overveldet.

– Jeg elsker dere alle for at dere kom… det har reddet dagen min, og jeg vil aldri glemme dette, sier hun med tårer i øynene.

Denne rørende videoen går rett til hjertet av det å bli gammel og hvor viktig det er å holde kontakten med eldre mennesker. Hvor mange Mary-er er det ikke der ute som ville vært takknemlige for et besøk?

Husk å gi gaven av tiden din til dine eldre kjære! Ikke utsett å ringe dem eller besøke dem!