Legen overlevde da broen kollapset, takket være en fremmed som sa: «Kom, så løper vi!»

Det var ikke noe som behøvde skje og veldig mange mener at det kunne vært unngått. Brokollapsen i Italia i 2018, som krevde minst 42 menneskeliv.

“For hver time som går blir det betydelig mye vanskeligere å finne overlevende, men vi har fortsatt håpet oppe og graver videre,” sa regionalrådgiveren for samfunnssikkerhet, Giacomo Giampedrone, ifølge italienske Fatto Quotidiano.

Over tusen redningsarbeidere deltok i leteaksjonen etter overlevende – brannmenn, helsepersonell og politimyndigheter. Alle med samme mål: Å redde så mange liv som mulig.

Twitter

Heldigvis var det også flere som klarte seg. Personer som har sett broen forsvinne under seg, som har klart å unnslippe og finne en vei ut.

Valentina Galbusera (44), en lege på Villa Scassi sykehuset, var også på broen da den kollapset. Det var da det kom en gutt mot henne og de begynte å løpe sammen.

Slik forteller hun det til La Repubblica:

“Jeg var der, jeg var på broen. Jeg så den rase foran meg, som om det skulle vært en film. Det var da gutten kom. Eller kanskje han var en engel, det vet jeg ikke. Jeg vet bare at han så meg i øynene og sa: ‘Nå løper vi’. Og jeg fikk styrke nok til å riste av meg frykten, hoppe ut av bilen og begynne å løpe sammen med ham. Det er bare takket være ham at jeg ikke ligger i bilen nå, knust under broen, jeg er fortsatt her.”

Selv om hun fortsatt var i sjokk, så dro Valentina Galbusera umiddelbart til jobben på sykehuset. Etter det hun kaller et mirakel, er hun nå klar for hjelpe de som har blitt skadet i ulykken.

Men Valentina er ikke den eneste som overlevde. Christian er også en av de heldige. Han så broen kollapse rett foran øynene sine:

“Jeg var 100 meter fra stedet der broen kollapset, da jeg kjente at veien ristet under meg og da kjørte jeg over i den venstre filen. Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg gjorde det, jeg bare gjorde det. Det var da jeg så broen kollapse,” sa han med mørke og triste øyne til Huffingtonpost.

Christian kom seg ut av bilen og begynte å løpe så fort han kunne. Han føler selv at han har opplevd et mirakel ved å unnslippe døden.

For en utrolig skremmende opplevelse å se broen kollapse rett foran føttene sine og så bare begynne å løpe for livet uten å stoppe. Historiene til Valentina og Christian er virkelig sterke og rørende på samme tid.

Vi håper virkelig at en slik tragedie aldri skal skje igjen. Nå vil vi sende støtte og varme ord til ofrene og familiene deres.

Loading...