Bilisten kommer i full fart mot hestene – nå får videoen dyrevenner til å rase

Svenske Anna Svensson er lei av bilførere som ikke bremser når de møter en hest. Da hun var ute med GoPro-kameraet sitt, fanget hun opp en «typisk situasjon som rytter.»

Hun og hennes to venner skulle bare ta hestene ut på tur i området Björketorp. De red på landeveien med mål om å komme til et stille uteområde, men turen var alt annet enn hyggelig – fordi flere bilister kjørte uforsvarlig.

Gul refleksvest med teksten “Rytter på øving med unghest. REDD.” til tross, bilistene ga rett og slett blanke i advarselen.

– Det var en bil som kjørte i 70 km/t, jeg gikk ut ett skritt i veien for at sjåføren skulle se vesten min. Jeg vinker med hånden for å tydeliggjøre at de må senke hastigheten, men sjåføren brydde seg ikke, sa Anna Svensson til Aftonbladet.

Istedenfor gasset føreren bare på – og akselererte slik at hestene ble livredde.

– Jeg var veldig redd. Enten hadde sjåføren fått 400 kilo inn i bilvinduet, eller så hadde jeg fått den vekten over meg. Jeg vet hvilke risikoer det er, sier hun til Aftonbladet.

Akkurat det samme er et problem også her til lands! Nå håper Anna at flere bilister får øynene opp for hvor viktig det er å senke farten i møte med hest. Se hvor stor forskjellen vil være i denne videoen nedenfor:

DEL denne advarselen med dine venner.