Angelinas tidløse fremføring fra 8 år siden rører meg FREMDELES til tårer, den dag i dag…

8 år gamle Angelina Jordan vant Norske Talenter 2014 og ble umiddelbart omtalt som en «gammel sjel» – og spådd en lysende fremtid. Alle disse påstandene og spådommene tror jeg var helt riktige. 

Den gangen hadde hun bergtatt en hel nasjon med sin sjelfulle røst og sin meget «voksne» forståelse og fremførelse av flere kjente og kjære klassikere.

Selv voksne og erfarne musikere måtte se seg utfordret og i mange tilfeller «utdanket» av det unge vidunderbarnet.

I videoen lenger nede kan du gjenoppleve, og nok en gang nyte hennes fabelaktige fremføring av Dinah Washingtons «What a Difference a Day Made» fra «Allsang på grensen» den 3. juni 2014.

Sangen ble skrevet på spansk av María Grever, en meksikansk låtskriver i 1934. Opprinnelig var sangen kjent som «Cuando vuelva a tu lado» («When I Return to Your Side»). Sangen er også kjent på engelsk som «What a Diff’rence a Day Makes», gjort populær av nettopp Dinah Washington.

Den engelske teksten ble skrevet av Stanley Adams, og ble spilt av Harry Roy og hans orkester. Den mest vellykkede tidlige innspillingen, i 1934, var av Dorsey Brothers, ifølge Wikipedia.

Se hennes tidløse opptreden fra 2014 her:

Bare trykk på Play, så vil videoen komme, vi lover!

Som en bonus legger vi med en opptreden hun hadde av den samme sangen ett år senere – i 2015.

Og med det kan vi fastslå…

For en forskjell ett år gjør:

Som en kommentator på YouTube sier:

«Jeg husker jeg så et klipp av deg som sang denne sangen for et år siden, og jeg er imponert over hvilken forskjell et år gjør! Din opptreden, selvtillit og stemme har forbedret seg dramatisk. Du synger den som en gammel jazzsjel og ekte profesjonell, og du er ikke engang 10 enda! For en forskjell du har gjort for millioner av liv allerede rundt om i verden! Så glad i deg Angelina!»

DEL på Facebook via den blå knappen under.