Hund finner familiens brød og vokter det – hver gang de forlater huset.

«Hun tror det er det viktigste for oss fordi vi bruker det så ofte.» ???

Noen valper er utmerkede vakthunder – men denne 6 år gamle hunden Jakey bruker ferdighetene sine for å beskytte noe litt uvanlig.

Mens de fleste hunder holder øye med huset, setter Jakey et mer fornuftig mål. Hun våker over familiens brød når de er borte. «Hun startet dette for fire år siden da vi flyttet til gården vår,» sier Katrina Frank, mamma til Jakey, til The Dodo. «Hver gang vi dro, gjemte hun brødet.»

vakthund1

Jakey har en utmerket nese for bakevarer. I det øyeblikket moren hennes går ut av døren, snuser Jakey opp det plastinnpakkede brødet, og hun gir seg ikke før brødet er trygt.

«Vi har en brødboks, så hun liker å hoppe opp og trekke den ut derfra,» sa Frank. «Hvis jeg i stedet lar den ligge i matskapet, klemmer hun døren opp og får den ut. Jeg har satt den i kjøleskapet før, og hun har åpnet døren for å komme til den.»

vakthund2

I alle sine år som brødverge har Jakey aldri en gang tatt en bit. Og hun sørger for at ingen av de andre dyrene i huset gjør det heller.

«Hun liker å legge den bak sofaen og legge seg ved den. Ellers legger hun det i skapet på soverommet mitt,» sa Frank. «Jeg antar at hun synes det er det viktigste for oss fordi vi bruker det så ofte.»

Så snart Jakeys mor kommer tilbake, leder valpen henne til brødet – med et skyldig ansikt. Frank har blitt vant til Jakeys særegenheter og vet nå at brødet aldri vil mangle for lenge. «Jeg pleier bare å si at ‘det bare er Jake som er Jake’,» sa Frank.

Hvis familien hennes går tom for brød, lar ikke Jakey det hindre henne i å gjøre jobben sin: «Hvis jeg er tom for brød, går hun videre til bakevarer,» sa Frank. «En gang tok hun en Tupperware fylt av kaker fra disken og gjemte alle 17 hver for seg uten å smuldre noen. Hun førte meg til dem alle.»

vakthund3

Og hvis familien ikke har noen stivelse, går Jakey videre til å vokte smøret.

Den ene tingen Frank kan være sikker på: Maten deres er trygg så lenge Jakey er i nærheten.