3 jenter som kjemper mot kreft poserer på bilde hvert år. Men etter siste bildet renner tårene.

Kreft er en forferdlig sykdom, uansett hvilken alder man er i. Men det er noe utrolig hjerteskjærende ved å se barn få kreft.

I 2014 opplevde fotografen Lora Scantling at hennes stefar ble rammet av lungekreft. Lora ønsket å gjøre noe helt spesielt for sin stefar – nemlig å hedre han gjennom et fotoprosjekt.

Senere samme år gikk Lora sammen med en annen fotograf, Christy Goodger, for å samarbeide om dette prosjektet. De postet dermed et åpent innlegg på Facebook, hvor de søkte etter alt fra barn til eldre som kjempet mot kreft – som ønsket å forevige deres kamp gjennom fotografi.

Siden 2014, har Lora Scantling fotografert hundrevis av barn som er rammet av kreft. Prosjektet har hun valgt å gi den passende tittelen «Små Helter».

Flesteparten av barna som er fotografert har vunnet kampen mot kreft, men dette er dessverre ikke tilfelle for alle de kreftrammede barna. Noen små har måtte ta farvel med sine nærmeste så altfor tidlig.

Siden Lora startet med fotoprosjektet, har hun også vært tett på de pårørende. De pårørende som har måtte vært gjennom noe av det vanskeligste man kan oppleve.

Med alle disse menneskene, så var det tre små jenter som skilte seg ut fra mengden.

De tre unge jentene fra Oklahoma satt et spor i verden, etter et bilde av de fra 2014 spredte seg som ild i tørt gress.

Fra venstre får vi møte Riley Hughey, Rheann Franklin og Ainsley Peters – som alle var diagnostisert med forskjellige krefttyper.

Riley, den yngste av de tre, var bare tre år gammel og levde med nyrekreft. Rheann, den eldste av jentene, var seks år gammel. Hun levde med en sjelden hjernesvulst. Til sist har vi Ainsley, en fem år gammel jente som hadde hatt leukemi.

I bildet er de tre jentene kledd som engler og står å omfavner hverandre. På de søte, skallede hodene er jentene ikledd en rosa hårpynt. Dette fotografiet smeltet mange hjerter.

Moren til Ainsley sier det veldig enkelt, og beskriver bildet som «en vakker stund i en skummel kamp».

Fotografen selv mener at de første bildene gjør et stort inntrykk på folk, nettopp på grunn av at det vekker følelser i oss. «Vi kan føle det de føler,» beskriver hun.

I ettertid av fotograferingen har Riley, Rheann og Ainsley blitt gjenforent med jevne mellomrom.

Den første gjenforeningen fant sted noen måneder etter deres første fotografi ble tatt. Dette magiske øyeblikket måtte selvfølgelig bli evigvarende med kameraet.

Denne gangen hadde både Ainsley og Riley kort hår. De har alle en hårpynt av samme farge som hverandres kjole – som er mer fargerik enn i det originale. De holder rundt hverandre og bildet lyser opp av kjærlighet.

Dette bildet markerte en stor milepæl for alle tre. De var nemlig alle blitt kreftfrie.

Mens to av jentene har begynt å få håret sitt tilbake, er ikke det tilfelle for den eldste av de. Rheann fikk en sjelden hjernesvulst, og en av bivirkningene her er at håret hennes vil aldri vokse ut igjen. Enkelte trekk i ansiktet, som at hun har et litt hengende øyne er også en bivirkning av hennes tøffe reise.

Fotograf Lora mimrer tilbake på jentene som noen gledesspredere. Med tanke på deres sykdom, var jentene fortsatt i svært godt humør og sprudlende glad.

Lora sier at hun planlegger å fortsette å følge og fotografere Rheann, Ainsley og Rylie – gjennom deres livsreise.

Det var stefaren til Lora, som ble diagnostisert med lungekreft, som var inspirasjonskilden til dette fotografiet. Hennes stefar tapte kampen mot lungekreften.

De tre små jentene fortsetter å inspirere mennesker over hele verden.

I et intervju med People magasin, forteller moren til Rylie følgende om bildeserien; «Hvis jeg måtte oppsummere Loras bilder i ett ord, ville det vært håp.» Videre sier moren at «vi blir sterke sammen, og jeg håper at en annen familie, i liknende situasjon, kan se på bildet å bli inspirert.»

Lora selv, forteller til ABC; «Jeg gråt da det første bildet gikk viralt, det er jo en fotografs drøm at deres verk skal kunne inspirere og bli sett av alle. Jeg har vært utrolig heldig og er en av få som har lykkes med et så sterkt bilde.»

Årets gjenforening ønsket velkommen et nytt ansikt i gjengen. Dette var tre år gamle Connor Lloyd. Da Lora fikk vite om den lille guttens sykdom, en akutt lymfoblastisk leukemi, tilbød hun ham å stille med jentene.

«Livet er kort, du vet aldri hvor mye tid du har igjen å leve,» forklarte Lora.

Siden de tre jentene er kreftfrie, er Lora redd for at folk skal glemme den opprinnelige hensikten med bildet.

Selv om Connor vil være under behandling i minst tre år til, er han alltid i godt humør og sprudlende glad – akkurat som de tre jentene var

Connor vil være under behandling i tre år til, og likevel er han alltid så glad og modig. I likhet med jentene er han en inspirasjon for oss alle under deres kamp mot kreft.

«Jeg vil fortsette å ta dette bildet hvert år – så lenge de vil jeg skal gjøre det,» sier Lora.

Disse bildene vil smelte alle og enhvers hjerter. De er ikke bare rørende, de er vakre og skaper håp og inspirasjon hos alle.

Disse vakre små viser oss mot, svakhet, stolthet og styrke i noe av det tøffeste et menneske kan gå gjennom. Hvis alle kan ha en brøkdel av den styrken og gleden som disse barna har – da har vi kommet en lang vei. Aldri gi opp håpet og grip hvert eneste øyeblikk, for verden er vakker.

Del gjerne disse bildene med dine venner på Facebook.