Den lille ugla går rolig bort til politiet og overrasker med hvor modig han er

En liten slipeugle møter en politibetjent i Colorado og viser seg å være en tøff liten skapning, til tross for sin unge alder og bedårende utseende.

I en viral video fra Boulder County i Colorado, fanger et kamera øyeblikket da en ung slipeugle utforsker en politibetjent.

ugle1

En politikvinne møter en liten ugleunge på en fjellvei hun kjører på, med en kollega.

Denne lille uglen er mer enn bare et søtt ansikt; den er faktisk et fryktinngytende rovdyr som spiser gnagere. Glenn Proudfoot, en forskningsassistent og ugleekspert ved Vassar College, beskriver uglen som så liten at den kunne passe i en tomatpuréboks.

ugle2

Den nysgjerrige fuglen holdt seg rolig da betjenten kom mot den og sa «hei».

Til tross for sin beskjedne størrelse, skal man ikke undervurdere disse uglenes jaktferdigheter. Michael Tincher fra Rocky Mountain Raptor Program påpeker at selv om de er søte og dunete som unge, utvikler de seg snart til fryktede rovdyr som jager små pattedyr, insekter og andre fugler. I videoen ser man uglen vrikke og vri på hodet sitt. mens den klikker med nebbet, noe som er typisk ung ugleadferd, ifølge Tincher. Hodevrikkingen og vridningen kan hjelpe den til å se og høre bedre, mens nebbklikkingen indikerer uro.

ugle3

Uberørt av det hele, klikker den unge fuglen med nebbet sitt som svar.

John Confer, forsker ved Ithaca College, forklarer at uglen kan blåse opp fjærene for å virke større overfor rovdyr. Denne atferden er instinktiv for å redusere sjansen for å bli spist. Navnet «slipeugle» kommer fra dens sang, som sies å ligne lyden av en sag som slipes på en slipestein. Denne uglearten finnes i skoger over nesten hele Nord-Amerika.

ugle4

Tincher bemerker at unge ugler som denne ofte utforsker omgivelsene og kan være særlig utsatt for biltrafikk. Hvis man kommer over en slik ugle, anbefaler han å ta et bilde og kontakte et lokalt rehabiliteringssenter for instruksjoner. I dette tilfellet var det heldigvis ikke nødvendig, ettersom uglen, etter å ha vurdert politibetjenten, fløy trygt av gårde.