Swingdansere vinner konkurranse med sin eksemplariske vri på dans

Da danseduoen Ben Morris og Jennifer DeLuca tok seg til dansegulvet på Capital Swing Dancers ‘Presidents’ Day Weekend-stevnet i California, var det ingen som ventet deres uvanlige og helt originale schwung på swingen. Men på slutten hadde paret snurret dommerne og publikum rundt lillefingrene.

Ukonvesjonelt valg i alle ledd

Dansepartnerne fra Orange Counties konkurrerte i den klassiske divisjonen på Red Lion Woodlake Hotel i Sacramento i California, USA.

De går inn på scenen, begge iført brune bukser. Deres «påkledde» tilnærming gir ikke mening før du hører deres musikalske valg for rutinen. De valgte George Thorogoods bluesy-rock-melodi «One Bourbon, One Scotch, One Beer» til å følge koreografien. Ukonvensjonelt, det skal være både snickers og twist.

Men i det øyeblikket de begynner å snurre seg på gulvet og swinge og virvle, skrus forventningene i taket – og du vet at du har en spesiell fremvisning i vente.

Så mye snurr at det nesten går i surr

Her dreier det seg om en helt egen spin på en god, gammel swing – vridd sammen med helt nye skruer.

De har en rolig, lettgående tillit som bare dansere med stålkontroll innehar og glir lett fra bevegelse til bevegelse, uansett hvor vanskelig det er, og får det til å se uanstrengt ut.

Når de er ferdige, er publikum på beina og gir dem en stående applaus. Dommerne likte også rutinen og ga dem førsteplassen.

«Kjeven min datt rett ned»

Folk som ser på videoen er like imponert. En seer skrev på YouTube: «Kjevefallende, skarp bevegelse. Jeg likte det.» En annen sa: «Jeg vet ikke hvordan de to kan stappe så mange flotte dansebevegelser i en sang, men de gjør det hver gang!»

En annen påpekte at koreografien deres krever tålmodighet og dyktighet for å utføre, og vi kunne ikke være mer enige. Ta en titt på Ben og Jennifer sin fantastiske rutine i videoen nedenfor.