Ansiktsgjenkjenning fra Google Foto fører til at kvinne deler sin egen «voksenvideo» med moren sin.

Nylig delte en kanadisk kvinne et album med bilder av sin sønn via Google Photos med sin mor. Google Photos endte imidlertid opp med å legge til kvinnens R-klassifiserte video i albumet og varsle moren om det samme.

Har du noen gang delt et album på Google Foto med venner eller familie?

Med Google Foto kan brukere dele album med andre brukere på plattformen ved å velge delingsalternativet. Og hver gang et nytt bilde legges til albumet, mottar også brukeren albumet deles med det nye bildet. Deling av album og videoer sparer også anstrengelsen for en bruker med å sende bilder og videoer separat til flere brukere.

Men Google Foto bruker også ansiktsgjenkjenning for å holde oversikt over personer på bilder. Noen ganger har bekvemmeligheter imidlertid en pris, og teknologien kan også vises fra baksiden.

google photos flause

Nylig delte en kanadisk kvinne et album med sønnens bilder på Google Photos, med moren. Google Photos endte imidlertid opp med å legge til kvinnens hjemmelagde voksenvideo i albumet og varslet moren om det samme. Kvinnen, Kara Tonin, delte sin prøvelse i en morsom TikTok-video som sa at hun gjorde «usigelige, ugudelige ting» i den videoen.

Så hvorfor la Google Photos til en video av slikt kaliber i et album med ufarlige barnebilder? Tonin sa at hun lagde den pikante videoen «for å krydre opp forholdet hennes» da Google Photos gjenkjente sønnens bilde fra kjøleskapet i bakgrunnen og la det til albumet Tonin hadde delt med moren.

«Så, Google Foto har denne utrolige tingen der den kjenner igjen ansiktene til folk, og hvis du skriver inn navnet deres, vil det trekke opp hvert bilde og video med ansiktet i seg. Og så kan du lage et album av den personen og dele det med venner og familie,» forklarte Tonin i videoen hun laget som en offentlig kunngjøring (PSA) til alle som bruker Google Photos.

“Er ikke teknologi utrolig? Litt for utrolig hvis du spør meg,” sa hun.

Tonin forklarte videre til seerne at Google opprettet «et herlig lite album» av sønnen som hun delte med moren, så det ville varsle moren hver gang hun lastet opp et bilde av ham.

«Så, for en liten stund tilbake bestemte jeg meg for at jeg ønsket å krydre ting litt i forholdet mitt, og jeg laget en nakenvideo der jeg gjorde usigelige, ugudelige ting. Og Google Foto plukket opp et veldig lite bilde av sønnen min i bakgrunnen på kjøleskapet mitt og sa: – Hei, det er et bilde av Josh. La oss sende denne videoen til Kara’s mor,» sa hun. Hun avsluttet videoen med å be om unnskyldning til moren.

Google Foto lar brukerne legge til etiketter i en ansiktsgruppe den kjenner igjen ved å gi den et kallenavn, en funksjon som Tonin muligens hadde aktivert da Photos gjenkjente sønnens ansikt fra et bittelite bilde på kjøleskapet i bakgrunnen.

«Vi oppdager om et bilde har et ansikt i seg. Hvis ansiktsgrupperingsfunksjonen er slått på, brukes algoritmiske modeller til å forutsi likheten mellom forskjellige bilder og estimere om to bilder representerer samme ansikt,» bemerker Google Photos på støttesiden.

Kan du tenke deg noe særlig mer flaut?

Del denne saken med dine venner på Facebook – gi dem noe å le av i dag!