50 amishmenn reiser en ny låve på én arbeidsdag.

Hadde det ikke vært flott å leve i et samfunn hvor vi alle hjalp hverandre, hele tiden, uten å nøle og uten å klage?

Vel, det viser seg at slikt et samfunn finnes, og det heter amish-samfunnet.

«Amish-måten»

Amish-samfunnet er basert på at alle hjelper hverandre, spesielt i tilfeller hvor ulykker inntreffer (brann, sykdom og lignende). – Wikipedia

Før sola har stått opp er mennene i Amish-samfunnet i gang med dagens arbeid. Alle går direkte til én plass, fordi de alle er tildelt sine egne oppgaver å utføre.

I videoen vises rundt 50 Amish-menn som jobber på en låve. Amish-folket er kjent for å ikke benytte moderne teknologi – de mener nemlig at det forpester sinnet. Istedet har de valgt å jobbe for alt det de trenger i livet. Dét er bare Amish-måten å gjøre ting på.

Videoen nedenfor viser virkelig hvor hardtarbeidende Amish-folket er.

Låveheving på en dag

lave2

Kilde: YouTube

I den nevnte videoen er 10 arbeidstimer komprimert ned til 3 minutter og 30 sekunder med time-lapse-opptak. Når du ser den vil du sette pris på hvor dedikerte de er til fellesskapet sitt.

ODet er Ohio-borgeren Scott Miller som har laget denne utrolige videoen – ved å bruke totalt 1600 bilder tatt fra rundt klokken 07.00 om morgenen, til tidlig kveld, rundt klokken 17.00.

Helt uten bruk av tunge maskiner ble hele låven ferdigstilt på en enkelt dag.

Men før vi ser videoen, la oss snakke om hvordan fjøsheving fungerer.

lave4

Kilde: YouTube

Et kjærlighetsarbeid

«En låveheving er et fellesskapsarrangement der alle medlemmer av et fellesskap samarbeider om å bygge en låve eller en annen struktur, for eksempel et hjem eller en kirke. Fjøshevinger var en integrert del av livet i Colonial America; en velorganisert fjøsheving ville ta mindre enn en dag å trekke av materialene som trengs sammen til en gjenkjennelig låve, selv om strukturen kan kreve litt etterbehandling senere.» (Kilde: Infobloom)

For Amishene regnes dette som et kjærlighetsarbeid. Disse mennene donerer sin tid og sine krefter til å jobbe sammen i håp om å fullføre strukturen på én dag.

lave5

Kilde: YouTube

Damene i samfunnet skulle også samles og forberede en fest for de hardtarbeidende.

Ved lunsjtider deler alle et varmt og solid måltid, og etter noen minutters hvile går mennene tilbake til prosjektet mens kvinnene og barna rydder.

lave6

Kilde: YouTube

Når sola sier adios for aftenen, er det også slutt på låvehevingen. En hard arbeidsdag, men også en tilfredsstillende en.

Dagen avsluttes med en splitter ny låve som står ferdig for samfunnet deres.

Hver og en vil sier farvel til hverandre og uttrykker sin takknemlighet for dagens arbeid.

lave9

Kilde: YouTube

Kan du forestille deg hvor vakkert dette samfunnet er?

Låveheving – en time-lapse-video

Fjøshevingsvideoen viser hvor disiplinert Amish-folket er når det kommer til arbeidet sitt.

Den nevnte låven er faktisk veldig stor, så det er bare fantastisk å innse at de alle gjorde dette prosjektet på bare 10 timer – helt uten maskinhjelp!

Se deres utrolige bragd nedenfor!

Vennligst DEL dette med venner og familie.