Inspirerende énbent-danser skaper HISTORIE på talent program med utrolig opptreden

Musa Motha, en 27 år gammel danser fra Sør-Afrika, har overvunnet utfordringer og blitt en internasjonalt anerkjent danseutøver.

Han vokste opp i Johannesburg og begynte sin reise etter å ha blitt diagnostisert med beinkreft som 11-åring.

Til tross for amputasjonen av venstre ben, fant Motha sin lidenskap for dans gjennom sin kjærlighet til fotball.

Hans opptreden på Britain’s Got Talent ble historisk da han mottok den første gruppe-Golden Buzzeren, noe som betyr direktekvalifisering til de direktesendte showene.

Inspirerende vei til toppen


Musa startet som gatedanser i 2010 og fikk raskt anerkjennelse og medvirket i flere musikkvideoer, inkludert Drake – «One Dance.» I 2018 ble han med i Vuyani Dance Theatre, der han perfeksjonerte ferdighetene sine i moderne dans, afrofusjon, stepptrening og ballett.

Mothas talent har ført ham på internasjonale turneer og gitt ham oppmerksomhet i motemagasiner, kunsttidsskrifter, internasjonale aviser og TV-intervjuer.

Hans unike historie strekker seg utover dans. Han er i tillegg motivasjonstaler, entreprenør, DJ, fotograf, videografer, hundetrener, bileier og investor. Han snakker flere språk flytende, inkludert Sotho, Zulu, Xhosa, Tswana og engelsk. Motha ønsker å inspirere andre med nedsatte funksjonsevner til å bryte ned sosiale stereotyper.

For Motha er dans en terapeutisk måte å uttrykke følelser og koble seg til andre på. Han finner glede i å gjøre sitt publikum glade og tror på kraften av forestillingene sine til å påvirke liv.

En hendelse der en tilskuer vurderte selvmord understreket den dype effekten dansingen hans hadde på folk og styrket Mothas forpliktelse til en profesjonell dansekarriere.


Tross utfordringene fortsetter Motha sin motstandsdyktighet. Han tilpasser koreografien og har utviklet sin egen særegne teknikk. Han ser allsidighet som nøkkelen til å uttrykke følelser gjennom dans og streber kontinuerlig etter personlig vekst. Mothas positive tankegang og urokkelige besluttsomhet har ført ham fremover, og han har fått en vanvittig anerkjennelse og ubegripelige muligheter over hele kloden.

Drømmen om positiv forandring

Utover danserkarrieren ser Motha for seg å åpne en skole for å styrke fysisk utfordrede individer, gi dem opplæring i entreprenørskap og støtte for å starte egne virksomheter. Han er drevet av et sterkt ønske og visjon om å skape en positiv forandring.

Musa Mothas historie er en fortelling om motstandskraft, lidenskap og troen på at alt er mulig. Gjennom sin bemerkelsesverdige reise inspirerer han andre til å omfavne drømmene sine, overvinne hindringer og finne glede og formål i livene sine. Jo mer Motha fortsetter å utfordre forventningene og bryte barrierer, legger han vei for en mer inkluderende og mangfoldig scenekunstindustri, og gudene kan bare vite hvor mye annet.

En sann inspirasjon!

Se hans historiske og uforglemmelige opptreden på Britain’s Got Talent og DEL dette med ALLE venner, via «del på Facebook»-knappen under videoen!