Her er 7 av de mest barbariske måtene folk pleide å bli henrettet på. Dette er ekstremt. Nr. 4… Herregud.

Når du tenker på bambus, forestiller du deg sannsynligvis fluffy pandaer og kinesisk mat, ikke sant? Vel, etter å ha sett dette, vil du bare tenke på brutale henrettelser.

I dag, i land som f.eks. USA, hvor enkelte stater fremdeles praktiserer dødsstraff, er vi vant til at det skjer med en dødelig injeksjon (selv om de teknisk sett har andre muligheter også.) Det er alltid mye debatt rundt dette temaet, og om hvor human denne metoden egentlig er. Men sammenlignet med hvordan de pleide å gjøre det i middelalderen, er det den mest humane metoden tenkelig.

Seriøst. Sjekk ut disse 7 gamle henrettelsesmetodene hvis du ikke tror meg.

1. Eksekusjonspelotong.
henrettelser (1)
Henrettelse ved skyting ble populært i mer moderne tid, men har også vært vanlig tidligere. F.eks. i gamle Roma og her i Skandinavia, ble fanger ofte henrettet av en gruppe skyttere.

2. Bambus.
henrettelser (2)
I middelalderske Asia henrettet de noen steder folk med bambus. Bambus vokser svært raskt, noen ganger opptil en fot eller mer om dagen. Ofre var typisk bundet fast over små bambusplanter. Etterhvert som de vokste, ville de sakte men sikkert, og ikke minst smertelig, spidde offeret.

3. Pressing/knusing/trykking.
henrettelser (3)
I Sør-Amerika og Sørøst-Asia, ble pressing brukt som en form for henrettelse. I Vietnam for eksempel, trente de elefanter til å sakte knuse en person til døden. I Europa ble trykk brukt som en form for tortur som vanligvis drepte offeret.

4. Brenning på bålet.
henrettelser (4)
Denne metoden er ganske rett frem, men likevel brutal. Noen ganger hvis mange ble henrettet på en gang, ville ofrene dø av kullosforgiftning i stedet for å bli brent levende.

5. Hengt, dratt og kappet opp.
henrettelser (5)
Denne brutale formen for henrettelse var reservert for de verste kriminelle og forrædere i England. Først ble de trukket gjennom gjennom byen festet til baksiden av en hest. Deretter ble de hengt til de var nesten døde. Til slutt ble offeret bokstavelig talt hakket i fire deler.

6. Henging.
henrettelser (6)
Selv om henging fortsatt praktiseres flere steder i verden, var det populært i middelalderen. På den tiden ble det ansett som den mest humane formen for henrettelse.

7. Halshugging ved giljotinen.
henrettelser (7)
Halshugging er en av de eldste formene for henrettelse. Under den franske revolusjonen ble praksisen gjort enda mer effektiv da oppfinnelsen av giljotinen så dagens lys. Det ble antatt å være mer humant fordi det kuttet hodet i én bevegelse snarere enn med flere slag av sverd eller øks.

Via: All Day.

Vel, dette gjør meg sannelig glad for å leve i nåtiden. Neste gang jeg får lyst til å klage på mobilleverandøren, skal jeg huske at for ikke altfor lenge siden, ble folk bundet fast til bambusplanter og spiddet av dem. Herrejesus.