Lærer viste elevene David-statuen. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Hope Carrasquilla, en tidligere lærer på Tallahassee Classical School i Florida, ble tvunget til å si opp jobben etter å ha vist Michelangelos statue «David» til sjetteklassinger under en leksjon om renessansekunst.

david michelangelo

Foto av Igor FerreiraUnsplash.

Leksjonen inkluderte også andre klassiske kunstverk, som Michelangelos «Adams skapelse» og Botticellis «Venus’ fødsel». Tre foreldre klaget på undervisningen, der to av dem var opprørt over mangelen på varsel før bildet ble vist, og den tredje anklaget statuen av bibelfiguren for å være pornografisk.

skapelsen michelangelo

Adams skapelse av Michelangelo. (Kilde.)

Carrasquilla innrømmet at det var litt trøbbel med å varsle foreldre om undervisningen, som er en ny politikk som ble implementert for bare to måneder siden. Politikken krever at foreldre mottar skriftlig varsel to uker før undervisning om potensielt kontroversielt innhold.

Kort tid etter leksjonen ble Carrasquilla innkalt til et hastemøte i skolestyret, hvor hun fikk et ultimatum: Si opp eller få sparken. Hun valgte å si opp, og forlot skolen mindre enn ett år etter at hun begynte sin tjenestetid der.

venus botticelli

Venus’ fødsel av Botticelli. (Kilde.)

Tallahassee Classical School er en privatskole som har vært åpen i bare tre år, og er tilknyttet Hillsdale College, et privat konservativt college i Michigan. Barney Bishop, styreleder i skolestyret, uttalte at «foreldre-rettigheter trumfer alt annet.»

Imidlertid har Carrasquilla fått støtte på nettet, der mange uttrykker misnøye over den tilsynelatende drastiske reaksjonen på klassiske kunstverk. Noen har til og med sammenlignet det med samme type sensur som ble portrettert i en «Simpsons»-episode.

Kontroversen rundt Carrasquillas oppsigelse stammer fra at klassisk kunst blir betraktet som kontroversielt nok til å kreve varsling til foreldre, til tross for at skolen markedsfører seg som en «klassisk skole,» og renessansekunst er et krav.

Det er verdt å merke seg at Carrasquilla ikke ble sagt opp på grunn av sin undervisning eller sin kompetanse som lærer, men for å ikke følge skolens nye policy. Selv om hun kan finne annet arbeid, har hennes plutselige oppsigelse forvirret både henne og mesteparten av internett, som knapt skjønner bæret av skolens respons på klassiske kunstverk.

Verden har gått helt av hengslene. DEL hvis du er enig.