Forskere fastslår: Barn får sin intelligens fra moren.

Forskerne har nå visstnok kommet til den konklusjon at smarte barn faktisk får sin intelligens fra moren!

Å bli forelder kan være et av de største øyeblikkene i en persons liv. Å se det lille nurket vokse opp og ta etter ens egne egenskaper er en kraftfull følelse.

De ytre egenskapene er vanligvis ganske enkle å finne ut. Du ser hvem sin nese barnet har arvet eller hvem sine øyne det har. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvilke psykiske, personlighetsmessige karaktertrekk som stammer fra hvilken forelder.

Men ifølge britiske Independent, er det én ting som er sikkert: Intelligensen kommer fra moren!

smart baby

Ifølge forskere er mor mest skikket til å formidle sin intelligens til barnet. Dette er fordi de har funnet ut at intelligensen er i x-kromosomet, som en kvinne har to av mens mannen bare har en.

Studien viser også at de som har flere gener fra moren var mer sannsynlig å utvikle en stor hjerne. Mens de med flere gener fra far hadde i større grad en mindre hjerne og større kropp.

De oppdaget også at den delen av hjernen som styrer vår kognitive evner og opplevelsesevne, domineres av gener fra moren. Det betyr for eksempel at språk- og planlegningsevnen kommer fra moren.

Barnets intelligens er imidlertid ikke avhengig av morens IQ, bare mellom 40 og 60 prosent. Resten avhenger av miljøet der barnet vokser opp.

Men i tillegg til den rent fysiske overføringen av intelligens, fant forskerne også at et sterkt bånd mellom moren og barnet bidrar til utviklingen av barnets hjerne.

mamma intelligens

Heldigvis kan vi også si at faren har en viktig rolle i barnets intelligensutvikling. Generene som kontrollerer instinktiv oppfatning og hele det følelsesmessige spekteret kommer fra faren. Som er to ekstremt viktige deler for at barnet skal utvikle høy intelligens.

Selvfølgelig bør denne studien tas med en klype salt, men kan være noe du kan komme tilbake til hvis dere som foreldre noen gang krangler om hvor barnets intelligens faktisk kommer fra.

Avslutningsvis er selvsagt begge foreldrene er like viktige i barnets oppdragelse, og alle deler er nødvendig for at et barn skal kunne vokse opp og utvikle seg. Og viktigst av alt, er det som foreldre du gir sikkerhet, kjærlighet og varme til barna dine. Del denne artikkelen hvis du er enig!