Hun blir vitne til to bjørners heftige OPPRØR midt i veien. Men vent til du ser hvem som ser på.

Cari McGillivray er kanskje vant til å se dyrelivet i hjembyen Stewart i Britisk Columbia. Men til og med hun ble overrasket av et sjeldent og dyrebart øyeblikk hun ble vitne til. Der, rett foran henne, sto to store grizzlybjørner og kranglet så fillene føk.

grizzlybjorner1

Facebook / Cari McGillivray

Heldigvis hadde McGillivray kameraet sitt klart og la ut den to minutter lange videoen på Facebook fredag 20. september 2019. De to bjørnene står på bakbena og knurrer og tirrer hverandre opp.

grizzly 2

Facebook / Cari McGillivray

Bjørnene hadde sitt intense møte på Stewart Cassiar Highway mellom Stewart og Meziadin Junction. Stewart er en liten by nær Alaska-grensen.

grizzly3

Facebook / Cari McGillivray

McGillivray var ikke den eneste som så på den voldsomme brytekampen:

En ULV observerte nemlig bjørnemøtet fra trygg avstand nedenfor veien.

«Hold et skarpt øye for den lille ulven som ser dem i det fjerne,» skrev McGillvray.

I videoen ser det ut til at den ene bjørnen har fordelen i kampen og etter noen minutter ender videoen med at den større bjørnen jager den andre inn i buskene.

Selv om hannbjørner vil kjempe mot hverandre for sjansen til å pare seg med en medgjørlig hunn, oppstår dette vanligvis i parringssesongen (vår/forsommeren). Så det kan være at disse to bjørnene kjempet over territoriet. Eller kanskje var det en hunn (mindre bjørn) som forsvarte ungene hennes fra en hannbjørn.

«Poster ikke her normalt, men tenkte at jeg ville dele dette utrolig sjeldne og fantastiske øyeblikket med alle dere, av disse grizzliene som kjemper!,» skrev McGillvray.

Se den spektakulære videoen:

DEL dette ekstraordinære bjørnemøtet med dine venner på Facebook!