To grizzlybjørner som slåss på en bilvei ble fanget på video. Et spesielt og sjeldent syn.

Cari McGillivray er kanskje vant til å se dyrelivet i hjembyen Stewart i Britisk Columbia. Men til og med hun ble overrasket av dyrelivets øyeblikk hun var vitne til på motorveien. Der, foran henne, kjempet to store grizzlybjørner.

Facebook / Cari McGillivray

Heldigvis hadde McGillivray kameraet sitt klart og la ut den to minutter lange videoen av det hun så, på Facebook fredag 20. september 2019. De to bjørnene knurrer og hauser hverandre opp og står på bakbenene.

Facebook / Cari McGillivray

«Poster ikke her normalt, men tenkte at jeg ville dele dette utrolig sjeldne og fantastiske øyeblikket med alle dere, av disse grizzliene som kjemper!» skrev McGillvray. (Video nedenfor.)

Bjørnene hadde sitt intense møte på Stewart Cassiar Highway mellom Stewart og Meziadin Junction. Stewart er en liten by nær Alaska-grensen. McGillivray var ikke den eneste som så på den voldsomme brytekampen. En ulv observerte også bjørnemøtet fra trygg avstand nedenfor veien.

Facebook / Cari McGillivray

«Hold et skarpt øye for den lille ulven som ser dem i det fjerne,» skrev McGillvray. I videoen ser det ut til at den ene bjørnen har fordelen i kampen og etter noen minutter ender videoen med at den større bjørnen jager den andre inn i buskene.

Selv om hannbjørner vil kjempe mot hverandre for sjansen til å pare seg med en mottakelig hunn, oppstår dette vanligvis i parringssesongen (vår/forsommeren). Så det kan være at disse to bjørnene kjempet over territoriet. Eller kanskje var det en hunn (mindre bjørn) som forsvarte ungene hennes fra en hannbjørn.

Del dette ekstraordinære bjørnemøtet med dine venner på Facebook!

Loading...