Optisk illusjon for å teste din IQ: Bare 1% kan se smultringen gjemt i rommet på 7 sekunder!

donut illusjon
En optisk illusjon er et tankevekkende, dypt fascinerende, formskiftende bilde av et objekt eller en tegning, eller mennesker som utfordrer hjernens måte å oppfatte ting på.

Du har nok sett mange typer optiske illusjoner som fysiske, fysiologiske og kognitive illusjoner.

Studier viser at optiske illusjoner også er en del av psykoanalysefeltet som kaster lys over hvordan du oppfatter ting. I en normal hjerne kan et menneske se på ting eller bilder annerledes og danne en annen oppfatning fra hver vinkel. En slik smart illustrasjon kan sees i bildet av et rom der en smultring gjemmer seg et sted inne i bildet.

optisk donut

Bildekilde: Bright Side

Bildet ovenfor ble delt som et puslespill for både barn og voksne. I dette optiske illusjonsbildet er det en stue med sofa på et pent plassert teppe. Det er vinduer i rommet og et skap over sofaen. Men det er også en smultring gjemt inne i rommet.

Det har blitt hevdet at bare 1% av mennesker kan finne smultringen på dette bildet. Dette optiske illusjonsbildet er bare en annen morsom måte å teste din IQ på. Men å ta en faktisk IQ-test er en god måte å finne ut IQ-nivået ditt på.

Så du smultringen på 7 sekunder?


Hvis du synes det er vanskelig å se smultringen i rommet, så er vi her for å hjelpe deg med å se den tydelig. I den optiske illusjonen kan du se et veldig pent og ryddig rom, som også innehar en katt. Smultringen er gjemt på teppet. For enkelhets skyld har vi fremhevet smultringen på bildet nedenfor:

donut illusjon svar

Bildekilde: Bright Side

Til å begynne med er det ganske vanskelig å få øye på smultringen siden den har blitt kamuflert med teppet. Men etter noen sekunder vil du innse gjennom formen at det er en smultring på gulvet. Bildet har fått tusenvis av voksne til å klø seg i hodet mens de prøver å finne smultringen gjemt inne i rommet.

Studier viser at jo mer du trener hjernen med vanskelige gåter, jo smartere blir du. Optiske illusjoner gir alltid et fascinerende innblikk i hvordan hjernen vår fungerer. Spesifikke kombinasjoner av farger, lys og mønstre kan lure hjernen vår til å visuelt oppfatte noe som ikke er der.


Så fortell oss, oppdaget du smultringen gjemt i dette optiske illusjonsbildet?

DEL utfordringen med dine venner for å teste hvor smart de er: