I stedet for å kaste glassflaskene tar hun bort etiketten. Resultatet er noe du bare MÅ ha!

Har du en del tomme glassflasker som ligger hjemme og venter på resirkuleringsdøden? I stedet for å levere dem på gjenvinningsstasjonen, kan man bruke dem til å skape flotte og kreative håndverk. Med disse triksene du vil være her, kan du designe dem akkurat som du vil og dekorere hjemmet ditt, samtidig som du slår et slag for miljøet.

Dette håndverksarbeidet passer perfekt å gjøre sammen med familie og venner. Se på dem da!

glassflaske-dekorasjon (1)

Glassflasker som foto-rammer:

Ved å bruke gamle flasker som foto-rammer skaper du et vintagepreg og –følelse over hjemmet ditt.

glassflaske-dekorasjon (2)

For å lage dem må du først løsne etikettene fra flaskene, ved å bruke varmt vann og såpe. Zalo er effektivt, men til og med kaldt vann uten såpe fungerer også. Skrap siden av etiketten med noe passe skarpt, som ikke ødelegger flasken.

glassflaske-dekorasjon (3)

Ikke glem å dekorere flasken med for eksempel skjell, dekorative stener eller perler. Bruk fantasien! Dermed ruller du sammen bildet du vil bruke og putter det i flasken. Det vil da utfolde seg på innsiden. Men ikke bruk et bilde du ikke kan risikere å ikke få ut.

glassflaske-dekorasjon (4)

Til slutt, når du vet hvordan bildet tar seg ut på innsiden, kan du dekorere enda mer på utsiden. Kan man få nok stæsj?

glassflaske-dekorasjon (5)

Sprayflaske i glass:

I stedet for å bruke kjedelige sprayflasker i plast, kan du bruke en gammel glassflaske. Du skrur simpelthen bare på en spraytopp som passer. Du får da et unikt design og du kan ha den fremme på kjøkkendisken til pynt! Hva med å helle rengjøringsmiddel i?

glassflaske-dekorasjon (6)

Lysestaker:

Dette er en klassiker som er veldig populær nå til dags. Pynt flasken med det du skulle ønske: Glitter, spraymaling, skjell, glitter, konfetti. You name it. Bruk den siden som lysestake, for eksempel på et avlastningsbord eller på et koselig middagsbord med levende lys. Er flasketuten for trang, smir du lysene til. Er den for stor, bruker du litt aluminiumsfolie.

glassflaske-dekorasjon (7)

Søte ord eller hilsener:

Dekorer flaskene med bokstaver. Bruk for eksempel spraymaling og husk: Her kan du utfolde deg kreativt. Bruk gjerne forskjellige størrelser, farger og fonter eller la gitte områder være klart glass.

glassflaske-dekorasjon (8)

Fuglemat-dispenser:

En glassflaske passer perfekt som beholder for fuglemat i bakgården. Fyll den opp med fugledelikatesser og fest den opp ned på et fuglebrett. En modell som ligner den på bildet kan være ideelt. Eller har du noen gode idéer, kanskje?

glassflaske-dekorasjon (9)

Kommer du til å ta i bruk disse smarte tipsene? De er jo geniale OG billige! Del gjerne saken med vennene dine.