Esler tortureres og plages – som turistattraksjon.

Santorini er et populært turiststed i Hellas, men øya, som er elsket av de rike og berømte, har en gjemt hemmelighet: Et grusomt misbruk av esler.

Esler, muldyr og også noen ulykkelige hester, blir tvunget til å bære turister opp og ned fra et 400 meter høyt fjell i solsteken. De får ingen skygge, ingen mat og heller ikke noe vann.

Nå slår dyrevernsorganisasjonen Network for Animals alarm om de grusomme forholdene som råder for Santorinis esler, ved å fortelle om det hele på nettsiden sin. Og der er det lett å dra konklusjonen om at dette ikke er bra for eslene. Det er rene dyreplageriet!

Til tross for dette så blir det hele tiden flere esler som blir med på disse turene og ifølge Network for Animals, så gir ikke eierne deres dem mat, for da hadde de sluttet å arbeide og dermed hadde inntektene deres minsket drastisk.

Eierne sier at om de ga dem mat, så hadde eslene sluttet å gå og heller begynne å spise mens de bærer på turister. Dette hadde betydd færre turer og mindre penger til dem.

“Teamet mitt så esler som åpenbart hadde behov for veterinærhjelp. Noen hadde åpne sår, siden kjettingene som hadde blitt brukt som grimer hadde gnaget seg inn i huden. Andre hadde ståltråd over munnene sine, for å forhindre at de skulle spise,” skriver en aktivist på Network for Animals nettside.

Nå prøver organisasjonen å få det frie mennesket til å gjøre noe. Ta mot til deg og si ifra når du er på øya som turist og spre kunnskapen om denne galskapen videre til vennene dine.

Om man av en eller annen grunn har vansker med å tro dette, så sier ett bilde mer enn tusen ord. Her nedenfor kan du se det selv:

OBS: Vi advarer mot sterke bilder som kan virke støtende for visse lesere.

esel1
esel2

Nå er det nok! Del dette for å spre bevisstheten videre – slik at vi kan få satt en stopper for dette!