Advokaten prøver å bevise at bonden lyger i retten. Men når dommeren hører bondens svar? Gull verd!

Bonden Kåre mente at skadene han pådro seg etter en alvorlig ulykke var grunn nok til å trekke transportselskapet som var involvert i ulykken for retten. Transportselskapet leide en dyr forsvarsadvokat, hvis jobb var å få selskapet til å unngå å betale erstatning. Advokaten gjorde sitt beste for å legge press på bonden i rettssalen.

«Hvordan har det seg at du sa til politiet på åstedet at det gikk bra med deg?» spurte advokaten.

Bonden svarte: «Vel, jeg skal fortelle deg hva som skjedde. Jeg hadde akkurat fraktet min yndlingshest, Beauty, til…»

«Jeg spurte ikke etter detaljer» avbrøt advokaten. «Bare svar på det enkle spørsmålet. Sa du ikke: «Det går bra med meg,» på åstedet?»

Kåre svarte: «Altså, jeg hadde akkurat satt Beauty inn i traileren da jeg kjørte nedover veien…»

Advokaten avbrøt igjen og sa: «Dommer, jeg prøver å få vite hvorfor denne mannen fortalte politiet som var på åstedet at det gikk fint med han. Og nå, flere uker etter ulykken, prøver han å saksøke min klient. Han virker for meg som en bløffmaker! Kan du være så vennlig og be ham om å svare på spørsmålet mitt?»

På dette tidspunktet var dommeren svært interessert i å høre hva bonden Kåre hadde å si til sitt forsvar. Så han sa til bonden: «Jeg vil gjerne høre deg fortelle hva som skjedde.»

Kåre takket dommeren og fortsatte: «Vel, som jeg sa, jeg hadde nettopp lastet Beauty inn i tilhengeren og kjørte henne ned motorveien da denne enorme lastebilen kjørte forbi stoppskiltet og dundret rett inn i meg. Jeg ble kastet inn i en grøft og Beauty på andre siden av veien. Jeg hadde riktig vondt og våget nesten ikke bevege meg. Da hørte jeg de grusomme lydene som kom fra hesten min. Det var tydelig at Beauty var veldig skadet. Det hørtes ut som hun lå og vred seg i smerte. Kort tid etter ulykken kom en politimann. Han hørte lydene som kom fra hesten, så han gikk bort til henne. Etter å ha sett hvor ille det sto til, tok han en rask beslutning og skjøt henne med pistolen sin på stedet.»

«Så kom han bort til meg, med pistolen i hånden og så nøye på meg.»

«Politimannen sa: «Hesten din var i så dårlig forfatning at jeg måtte skyte henne. Hvordan går det med deg?»

«Så hva faen ville du sagt?»