Tyven tjuvlånte parkeringsplassen hele tiden. Men så får eieren en brutalt bra hevn.

Folk som stjeler parkeringsplasser er forferdelig irriterende. Her har du betalt i dyre dommer, så kommer det en gjøk og snylter på plassen din. Frustrerende som pokker.

I Oslo er det ikke uvanlig å betale flere tusen kr. i månedsleie for en parkeringsplass. Når man da blir frarøvet denne vil det sette sinnene i kok.

En mann tok nylig saken i egne hender og fikk sin søte hevn overfor parkeringstyven.

Han forteller følgende:

«Jeg jobber for et lite selskap i den nordre delen av London. På baksiden av bygget har vi en parkeringsplass med plass til åtte biler, som igjen fordeles mellom oss og våre naboer. Vi betaler ca. 15.000 kr. årlig for én plass. Parkeringsplassen administreres av et selskap, men siden plassen er såpass liten er de sjelden på inspeksjon. Kun dersom det er noe spesielt.


For ca. 7 uker siden ankom en ny bil parkeringsplassen. Hver eneste dag parkerte den på MIN PLASS.

På trass parkerte jeg derfor like bak bilen hans og blokkerte på den måten utkjørselen. Siden han alltid dro senere enn meg fikk jeg aldri møtt vedkommende, bare lagt igjen utallige lapper på bilen hans. Hver morgen kom jeg tilbake, og så til min forskrekkelse at han igjen hadde parkert på plassen min før meg. Lappene hadde han krøllet sammen og kastet på bakken.

Etter 10 dager klarte jeg ikke mer. Jeg starter å pønske ut en plan. Jeg vurderte å ringe parkeringsselskapet slik at de kunne bøtelegge ham, men dette var for enkelt – jeg trengte en tilstrekkelig god nok hevn.

Jeg fant ut at en av kollegene mine skulle reise bort i to uker. Samtidig med dette skulle broren min reise utenlands i en hel måned. Jeg ville derfor ha tilgang til to biler, og en ekstra parkeringsplass. En kveld parkerte jeg derfor bilen til broren min rett bak bilen hans. Fikk dermed blokkert han fra å kjøre ut. Ringte deretter til parkeringsselskapet og fortalte om saken og registreringsnummeret til min brors bil. Fikk dermed sikret at min brors bil ikke ble berørt under opptrinnet. Jeg nevnte for dem at en rød Ford Fiesta til stadighet sto ulovlig parkert, og at de kanskje burde ta en tur på mandag for å se på problemet.


Og joda, da jeg ankom jobb på mandag ble jeg vitne til at en ekstremt irritert og svettende mann skrek til parkeringsbetjenten fordi han hadde fått en bot, selv om han ikke hadde mulighet til å kjøre noen steder. Han ble fortalt at bilen som blokkerte ham stod lovlig parkert. Derfor måtte han pent betale boten på 1100 kroner. Jeg holder nå nærmest på krepere av latter, og slet med å holde maska da de spurte meg om jeg visste hvem som eide bilen til broren min. Det visste jeg naturligvis ikke.

Han ble så fortalt at han selv måtte finne eieren til bilen som blokkerte ham siden den stod lovlig. De kunne ikke gjøre noe. Jeg parkerte på plassen til kollegaen min og tenkte ikke nærmere over saken før jeg ankom neste morgen og så at han da også kranglet med parkeringsbetjenten. Han hadde fått en ny bot på 1100 kroner.

Bilen stod der i én mnd. Parkeringsbetjenten kom totalt rundt 20 ganger. Han hadde med andre ord fått over 20.000 kroner i bøter. Mannen kom innom kontoret vårt daglig og spurte etter eieren av bilen. Han gjorde det klart at dersom han fant ut hvem som eieren var skulle han grisebanke vedkommende.

Alle på kontoret var fullstendig klar over hvem det var, og vi slet med å holde maska da han stakk ansiktet sitt innom.


Dette pågikk helt til broren min kom hjem fra ferie. Da fikk vi flyttet bilen søndag kveld da vi visste at han ikke ville være i nærheten.

Mandag morgen var bilen borte. Det er nå fredag og han har ikke vært her siden. Jeg tror han har lært leksa si.»