Den Utrolige Mongolske Strupesangeren Og Hans Datter Vil Stjele Ditt Hjerte Med Sin Sang!

Batzorig Vaanchig, den anerkjente tuvanske strupesangeren som vanligvis opptrer på store scener med det mongolske folkemusikkensemblet kalt Khusugtuntar, vil nå ta deg nå med på en unik reise til sitt hjem og kultur i Ulaanbaatar, Mongolia.

I denne bemerkelsesverdige opptredenen deler han scenen med sin talentfulle datter, Marla, i en hjertevarmende tradisjonell duett ment å hylle de sterke og raske hestene. Emnet om hester er populært, gitt hestenes lange historie blant nomadiske folk.

Strupesang, som er en av verdens eldste musikkformer, er også kjent som overtonesang. Det er en eldgammel teknikk som gir musikk en unik dybde. Den dype grunntonen fra strupen møter lysere overtoner, skapt ved å forme tungen i munnen. På nettstedet Folkways kan man lese at strupesangere bruker en form for sirkulær pust som lar dem opprettholde flere toner i lange perioder.

Tuvansk strupesang har sitt opphav i det nordvestlige Mongolia og vordende tuvanske strupesangere begynner sin opplæring i ung alder. Etter hvert mestrer de kunsten å etterligne lydene fra de naturlige omgivelsene – dyrene, fjellene, bekkene og den kraftige vindens sus over de mongolske steppene. Det hele er fengslende.

I denne bemerkelsesverdige opptredenen spiller Marla et instrument ment å minne om hestehover, mens Vaanchig spiller på en «hestehodefele» (morin khuur). Så gjør deg klar for en hypnotisk opptreden; en unik inngangsport til Mongolias kulturarv og den naturlige skjønnheten som omgir dem.

Oppdag magien av tuvansk strupesang i videoen nedenfor:

Husk å DEL dette unike innslaget for å målbinde dine venner, ved å klikke på den blå Facebook-knappen under denne teksten – kjempeenkelt!