Johan la bilen ut til salgs på nettet. Da vi leste annonseteksten fikk vi oss en god latter.

Vi er ikke sikre på om denne annonsen fra den svenske salgssiden Blocket, der en mann i Umeå selger sin Alfa Romeo 159, kommer til å føre til at bilen blir solgt… Vi er derimot temmelig sikre på at den vil få deg til å le!

Kilde.

johans bil

Stilig og godt utstyrt italiener, ser ut som en god handel på avstand. Men dessverre er det et faktum som de sier, det er innsiden som teller. Der er det litt verre.

Jeg har eid bilen i en litt mindre enn to år, omtrent halvparten av tiden har jeg brukt den som bil, den andre delen har jeg brukt den som et tveegget verktøyet, kan du si.

Den ene siden kan du bruke til å gi en mekaniker blodige fingre og raserianfall, den andre siden brukes med fordel som en spade for å grave dype hull i din personlige økonomi.

Som et verktøy mener jeg at den er av meget høy kvalitet, som bil ikke fullt så bra.

Eksempler på ting som jeg har byttet ut er registerreimen, noe som er det verdt å nevne fordi det krever at man løfter ut motoren til en pris av 16.500 kroner. Hjullagrene fremme er nye, vinterdekkene på attraktive 17 originale felger er nye (Nokian piggdekk).

En kontroller for xenonlys er ny (dyrt selvfølgelig). To spredere, posisjonssensorer og en MAP-sensor er ny. Disse delene er jo bare standarddingser fra produsenter som Bosch, derfor koster nok ikke disse delene tilsammen mer enn SEK 12-13000.

Det var verre når generatoren brøt sammen, jeg husker ikke nøyaktig hva en ny kostet, men tror at Mekonomen ønsket rundt 9500 SEK. Nå er min økonomi så anstrengt, at jeg bestemte meg for å bytte den selv.

Hvordan tror du det gikk? Selv om det var trangt, så fikk jeg til slutt løs generatoren, men det gikk ikke å få den ut av motorrommet ettersom resten av bilen er bygget rundt generatoren.

Stoppet på verkstedet hvor jeg måtte ta den ned etter å ha tømt hele AC-systemet på kjølemediet og demontert AC-kompressor. Så det ble en AC-service samtidig, og ytterligere et hull i lommeboken.

Dette er bare et par ting, jeg tror at det har kostet mellom 40 og 50.000 kroner i service og vedlikehold for mer enn et år og over tusen kjøremil.

Så er den er i topp stand nå? Svaret er nei. Motorlampen begynte å lyse og bilen gikk verre og verre. En feilkode sier at sprederen er ødelagt og at partikkelfilteret er tett.

De som forstår seg på biler (ikke Alfaer for dem forstår ingen seg på) sier at disse feilene sannsynligvis er relatert, men at begge ting vil måtte byttes ut. De har nok rett, og jeg har ikke noe ønske om å prøve å fikse det, jeg vet at hvis jeg gjør det så svikter noe annet innen de neste 10 mil, det er liksom ingen mening.

Jeg har kjøpt en ny bil av et annet merke. Jeg tror ikke bilen er verdt en krone, på den annen side så vet jeg at verden er full av optimister (jeg var en av dem for litt over et år siden), så jeg tror at jeg kan få litt penger for den uansett.

Jeg vil at du som kjøper bilen betaler i hvert fall 40.000 kroner. Kan du ikke betale summen, så har du ikke råd til å kjøre den uansett.

Det er riktig! Må skrive noe positivt også, ellers blir jeg aldri kvitt den. Den er svensksolgt. Det betyr som alle vet egentlig ikke gi en dritt. Til tross for dette har ordet «svensksolgt» fått en positiv klang på folkemunne. Det er da noe.

Stakkars Johan – hvilket mareritt av en bil dette ser ut til å ha vært, men hvilken fantastisk annonse!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner og by dem på en god latter.