Simon & Garfunkel var stolte over låten sin – så gjorde Elvis dette, og skrev musikkhistorie.

I januar 1970 ga Simon og Garfunkels ut sin kanskje mest berømte sang: «Bridge over troubled water». Sangen er skrevet av Paul Simon og sunget av Art Garfunkel, og den vant fem Grammys i 1971. Singelen har også solgt over seks millioner eksemplarer, noe som gjør den til en av de mest solgte singlene gjennom tidene.

På grunn av sangens store innvirkning ble det veldig populært blant andre artister å tolke den og inkludere den i repertoarene sine. Aretha Franklin, Johnny Cash og Eva Cassidy er blant de største som lagde cover for tordenhiten.

The King of Rocks «gjenglemte» versjon

Men så tidlig som i 1970, samme år som sangen ble gitt ut, laget Elvis Presley sin egen versjon av Paul Simons arbeid. Resultatet ble så utrolig at til og med låtskriveren ble helt betatt.


Når Art Garfunkel synger «Bridge over troubled water», er det vanskelig å ikke bli berørt. Og selv om mange andre har prøvd sangen, er det få som kommer nær hans emosjonelle stemme. Men en som faktisk lykkes er ingen ringere enn «The King of Rock» himself; Elvis.

Hyllet av Paul Simon

Etter å ha sunget sin versjon på albumet That’s the Way It Is fra 1970, begynte han også å fremføre sangen live på konsertene sine i Las Vegas. Ved en av disse anledningene var skaperen av sangen, Paul Simon, blant publikum. Ifølge kilder ble han så opptatt av Elvis’ forestilling at han skal ha utbrutt:

«Det var det, resten av oss kan like gjerne gi opp nå.»

Ingen dårlig kvittering for Elvis’ innsats.

I klippet nedenfor blir en av Elvis’ fremførelser av sangen foreviget på video. Og det er veldig lett å forstå hva Paul Simon mente med sin kommentar.

Dette er virkelig musikk på høyt nivå. Ta en titt i videospilleren nedenfor og nyt Elvis’ magiske stemme:Trykk DEL så flere kan få glede av Elvis’ fenomenale fremføring.