Prøver du på dette har du ikke livet kjært. Bare se selv så skjønner du hvorfor.

El Caminito del Rey eller «Kongens lille vei» blir ofte sett på som den farligste gangveien i verden. Denne gamle, forfalte gangveien er festet langs de bratte veggene i en smal kløft i El Chorro, nær Álora i provinsen Málaga i Spania.

Gangveien ble bygget mellom 1901 og 1905 for å gi arbeidstakere mulighet til å krysse mellom to vannkraftverk på Chorro Falls og Gaitanejo Falls. I disse dager er gangveien stengt for publikum, men det hindrer ikke spenningssøkende entusiaster i å begi seg ut på denne smale fjellgangveien.

Gangveien er 1 meter i bredden og befinner seg 100 meter over elven nedenfor.
vei1
Gangveien ble ferdigstilt i 1905, men innvielsen fant ikke sted før i 1921 da den spanske kongen Alfonso XIII krysset den. Gangveien er siden blitt kalt «Kongens lille vei».
vei2
Den er oppført i betong og hviler på stålskinner som støttes av rekkestøtter på rundt 45 grader inn i fjellveggen. Den fremstår i dag i en svært forverret tilstand og det er mange strekninger hvor hele eller deler av betongtoppen har kollapset.
vei3
Resultatet er store åpne luftspalter hvor broen bare holdes sammen av smale stålbjelker eller annen støtte.
vei4
Svært lite av det opprinnelige rekkverket eksisterer, men en sikkerhetstråd følger hele lengden av gangveien.
vei5
Dette har imidlertid gjort El Caminito del Rey til en ettertraktet ekstremsportsattraksjon blant eventyrsøkende turister som ønsker å krysse hele gangveien.
vei6
Gengveien er over 3 kilometer lang.
vei7
Etter flere dødsulykker, lukket de lokale myndighetene veien i 2000. Men det er fortsatt dristige turgåere som klarer å komme seg rundt barrierene og krysse veien over kløften.
vei8

Hvis ikke bildene gjorde jobben med å vise hvor crazy denne gangveien er, kan du ta en titt på denne videoen. Rundt 1:25 kilte det både her og der…

I juni 2011 ble den regionale regjeringen i Andalusia og de ​​lokale myndighetene i Málaga enige om å dele kostnadene ved restaurering (inkludert parkeringsplass og et museum) på 9 millioner euro. Prosjektet vil ta ca. tre år å fullføre når det kommer i gang. Mange av de opprinnelige funksjonene vil være på plass og de ​​nye materialene som benyttes vil være i tråd med det gamle designet.

Så hvis du er den spenningssøkende typen, roper El Caminito på deg her og nå, før det blir omgjort til en travel turistattraksjon.

Kilde: Viral Nova.

Del denne vanvittige gangveien med vennene dine under.