– «Jeg kan den ikke,» sier demente bestemor på 92 år – så spiller hun Måneskinnssonaten på piano.

En 92 år gammel kvinne med demens har nylig blitt en viral hit på TikTok med sin fremføring av Beethovens Måneskinnssonata.

Videoen fra 2019 viser Elaine Lebar som sier “I don’t know it,” før hun motsier ordene sine mens hun vender seg mot pianoet for å spille den tredje satsen fra Beethovens berømte verk. Det hele fant sted på et eldresamfunn i Buzzards Bay i Massachusetts.

“Etter å ha flyttet henne til dette anlegget for snart tre år siden, begynte jeg å filme henne spille piano, så jeg skulle bevare disse minnene for fremtiden,” sa Randi Lebar, datteren til Elaine, til Storyful.

På grunn av koronavirus, fortalte Lebar, kunne hun ikke besøke moren i flere måneder i år. Da hun endelig kunne besøke igjen, la hun ut en video til TikTok av Elaines spill, «med det mål å øke bevisstheten om Alzheimers-demens og effekten av pandemibegrensningene på denne befolkningen og deres familier.»

Snart sa Lebar at forespørslene kom inn. En var for Måneskinnssonataen, som hun husket at hun hadde spilt inn i 2019. “Jeg gikk gjennom filene mine og fant denne videoen,” fortalte hun Storyful.

“Jeg forventet ikke at den ville gå viralt, men her er vi,” sa hun. “Moren min, en profesjonell musiker, har betydelig demens, men livet gir henne mening på pianoet.”