En mann spør en gammel dame hvorfor hun er alene på cruiseskipet. Svaret hennes sjokkerer ham!

For cirka to år siden var min kone og jeg på et cruise gjennom det vestlige middelhavet. Vi var ombord på en Princess-liner. Da vi spiste middag la vi merke til en eldre dame satt alene langs rekkverket til den store trappen som førte ned til spisesalen.

Jeg la også merke til at alle ansatte, skipsoffiserer, servitører, osv, virket veldig kjent med denne damen.

Jeg spurte vår kelner hvem hun var, og forventer egentlig å bli fortalt at hun eide skipet, men han sa at han bare visste at hun hadde vært ombord de siste fire cruisene, fra kai til kai.

Da vi forlot spisesalen en kveld, fikk jeg øyekontakt med henne og stoppet for å si hei. Vi pratet og jeg sa: «Jeg hører at du har vært ombord på dette skipet de siste fire cruisene». Hun svarte: «Ja, det stemmer».

Jeg sa: «Jeg forstår ikke», og hun svarte, uten pause: «Det er billigere enn et sykehjem», og hun fortsatte: «Så det blir ikke noe sykehjem på meg. Når jeg blir gammel og skrøpelig, skal jeg bo på et cruiseskip. Den gjennomsnittlige kostnaden for et sykehjem er på rundt 1500 kr. per dag».

Og så sa hun:

«Jeg har sjekket bestillinger på Princess og jeg kan få en langtidsreisende-rabatt og honnørrabatt. Da blir prisen på 1000 kr. per dag. Da har jeg 500 kroner igjen per dag som dekker:

1. Drinker: Det blir bare 100 kroner om dagen.

2. Jeg vil ha så mange som 10 måltider om dagen (fantastisk mat, ikke institusjonell mat). Jeg kan gå ned til restauranten, eller så kan jeg få romservice (som betyr at jeg kan spise frokost på sengen hver dag hele uken).

3. Princess har så mange som tre svømmebasseng, ett treningsrom, gratis vaskemaskin og tørketrommel, og viser film hver kveld.

4. De har gratis tannkrem og barberhøvler, og gratis såpe og shampoo.

5. De vil også behandle deg som en kunde, ikke en pasient. En ekstra 50 kroner i tips vil gjøre personalet desperat etter å hjelpe deg.

6. Jeg kommer til å møte nye mennesker hver 7. eller 14. dag!

7. Er TV-en ødelagt? En lyspære som må skiftes? Må madrassen erstattes? Ikke noe problem! De vil fikse alt og beklage bryderiet.

8. Rent sengetøy og nye håndklær hver dag, og du trenger ikke engang å be om det.

9. Hvis du faller på sykehjemmet og skader hoften må du bruke offentlig helseforsikring. Hvis du faller og ryker hoften på Princess, kommer de til å oppgradere deg til en suite for resten av livet.

10. Det er alltid en lege om bord.

Og dette er det aller beste: Ønsker du å se Sør-Amerika, Panamakanalen, Tahiti, Australia, New Zealand, Asia eller andre steder? De har alltid et skip som er klar til å seile. De reiser tusenvis av steder. Så ikke se etter meg på et sykehjem – bare ring til skipet.

PS: Og ikke glem dette: Når du dør, da bare dumper de deg over bord, helt uten ekstra kostnad.