Viralt eller kontroversielt – hva er oddsene?

Så snart noe fanger oppmerksomheten til en stor del av befolkningen slenger bookmakerne seg på, for så snart noe kan måles i en form for resultat går det å tippe på det. Sport er naturligvis det første man tenker på når det kommer til betting, men det er langt fra et eneste man kan tippe på. Politikk, TV og annen underholdning lages det også odds for, og faktisk også virale saker. For ja, så snart noe kan måles i antall likes eller visninger på YouTube kan et resultat måles, og dermed er bookmakerne på plass.

Spesielt godt kjent for å tilby odds på mange alternative oddsspill, er bookmakeren Coolbet (ekstern link til en omtale hvis du vil vite mer).

Gillette – #metoo reklame

Et veldig godt eksempel på noe som gikk viralt over natten var reklamen til Gillette – selskapet som lager barberhøvler og den slags. Når de tidligere i år lanserte sin nye reklame ble den straks den store snakkisen verden over, og den fikk mildt sagt blandet mottakelse. Selve budskapet i reklamen er derimot ikke det som bookmakerne brydde seg om, da det var antallet visninger hos YouTube.

Blant annet kunne man hos bettingselskapet Unibet få odds på enten ja eller nei til om reklamen ville bli sett 50 millioner ganger på YouTube innen den første måneden fra lansering. Som en ekte farsott ble den nemlig sett hele 25 millioner ganger innen de første 9 dagene! De som tippet nei ble de som vant til slutt, for nå 4 måneder senere, er videoen “kun” sett 30,5 millioner ganger. Oddsene for dette resultatet var forøvrig på 1.90. For som med de aller fleste virale saker så hadde også Gillette sin #metoo reklame en relativt kort levetid på toppen av snakkis-skalaen.

Hva har Meghan, Trump, Batman og Bond til felles?

En nå kongelig tv-stjerne, presidenten i USA, en tegneseriefigur og en agent med lisens til å drepe kan virke som en merkelig sammensetning av folk og karakterer, men det er én ting de aller har til felles – de danner grunnlaget for en mengde betting. Når føder Meghan, blir det en jente eller en gutt, og hva skal barnet hete? Dette var bare noe av hva pressen spekulerte i, og dermed også bookmakerne.

Hvem blir neste James Bond etter Daniel Craig og hvem blir neste Batman etter Ben Affleck? Også dette er spekulasjoner som starter blant pressen og i sosiale medier, og som til slutt når bookmakerne. Unibet Casino virker å ha mest troa på at det blir henholdsvis Richard Madden og Armie Hammer, men også Tom Hiddleston og Robert Pattinson ser ut til å være kandidater.

Mannen som derimot ser ut til å toppe lister innen tipping er Donald Trump. Denne mannen står som regel bak noe som går viralt hver eneste måned, for å ikke si uke, og uansett hva man synes om politikken til mannen så kan man neppe påstå at han er en kjedelig karakter. Blir han stilt for riksrett, kommer kona hans til å ta ut skilsmisse, og ikke minst blir kan gjenvalgt? Kombinasjonene av virale saker, politikk, en noe uvanlig språkbruk og bruk av sosiale medier har gjort ham til bookmakernes storfavoritt, og aldri har vi tippet så mye på politikk som etter at denne mannen ble valgt til president – noe som bookmakerne forøvrig ikke anså som sannsynlig at skulle skje.

Loading...